Scoţianul Ronnie Smith, uimit că românii se ceartă fără să se bată. ”Aştept, dar nu se întâmplă nimic. Noi nu putem să facem asta fără să fim violenţi”

Autor: Ramona LOZNIANU 26.11.2011

Ronnie Smith a ales să trăiască în România după ce, timp de 20 de ani, a călătorit prin natura jobului, în toată lumea, scrie gandul.info. S-a oprit în ţara care i-a oferit libertate şi oportunitatea de a face ceea ce şi-a dorit dintotdeauna: să fie profesor şi să aibă timp să scrie.

În urmă cu cinci ani a venit în România pentru a conduce biroul unei firme internaţionale de training, care s-a retras însă din cauza crizei economice, în 2009. S-a angajat apoi la concurenţă pentru un an de zile. Acum este trainer şi predă la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti.

"Am rămas (în România - n.r.) pentru că îmi place. Sunt fericit aici. În Marea Britanie există această cultură de a-i spune omului ce să facă. Ţi se spune tot timpul ce să faci. Totul este ilegal acolo. Îmi place libertatea de aici", spune Ronnie Smith, care şi-a întemeiat şi o familie căsătorindu-se cu o româncă. Citiţi despre scoţianul care a ales România pe www.gandul.info.