Cum a învăţat Japonia să cânte româneşte

Autor: Raluca ION 29.11.2011

"Iubesc România pentru că prima dragoste nu se uită niciodată. Şi, înainte să mă îndrăgostesc de o femeie m-am îndrăgostit de lucrurile, locurile, care mă aşteptau acolo când am deschis ochii", spune George Moise, autorul cărţii "Iertaţi-mă că nu sunt japonez", care locuieşte, de trei ani şi jumătate, în oraşul Ito, aflat la două ore de Tokyo. Apoi adaugă. " Şi nu iubesc România pentru că de ceva vreme nu o mai recunosc şi nu mă mai recunosc pe mine în ea".

Absolvent de jurnalism şi scenaristică, George Moise a lucrat o vreme într-o agenţie de publicitate din România, până când, dezamăgit de ce vedea acolo, s-a hotărât să plece în aventura vieţii lui. S-a angajat fotograf pe un vas de croazieră, unde a cunoscut-o pe Miwako, japoneza care i-a devenit soţie.

Intră AICI pe site-ul deceiubescromânia.ro

"Când am ajuns în Japonia, a fost ca şi când cineva m-ar fi luat de mână dintr-o mulţime de oameni agitată şi m-ar fi aşezat pe o bacă, să mă liniştesc puţin", îşi aminteşte el. Astăzi locuieşte, împreună cu familia soţiei, în peninsula Shizuoka, unde au o pensiune tradiţională, ryokan. Citiţi mai mult despre cum a învăţat Japonia să cânte româneşte pe www.gandul.info

Cu un LIKE la pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.