The Guardian a intrat în posesia unor documente secrete ale Comisiei Europene: Italia riscă să intre în insolvenţă

Autor: Adrian Voicu 30.11.2011

Miniştrii de finanţe din zona euro au fost anunţat marţi seară că Italia riscă să intre în insolvenţă, un asemenea eveniment având un impact devastator asupra zonei euro şi a economiilor Germaniei şi Spaniei, conform unui raport confidenţial obţinut de publicaţia britanică The Guardian.

Raportul realizat de Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană a anunţat că premierul Mario Monti ar trebui să facă paşi mai mari pentru a lupta cu criza, în caz contrar existând riscul unei crizei de lichiditate pe piaţa obligaţiunilor.

"Rata dobânzilor în continuă creştere loveşte din ce în ce mai puternic în datoria suverană a Italiei. O criză de lichiditate s-ar putea transforma astfel într-o criză a solvenţei, ale cărei repercusiuni pentru alte ţări din zona euro s-ar putea acutiza ţinând cont de expunerea lor pe economia italiană", se arată în raportul citat de The Guardian.

Cu un LIKE la pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.