BCR, CEC şi Credit Suisse i-au dat RCS&RDS un împrumut de 200 mil. euro

Autori: Cristian Hostiuc , Adrian Seceleanu 30.11.2011

BCR, CEC şi Credit Suisse au acordat RCS&RDS un împrumut de 200 de milioane de euro, banii fiind traşi deja de operatorul de cablu TV. RCS&RDS negociază de mai mult timp un împrumut total de 300 de milioane de euro din care prima tranşă de 200 de milioane de euro a fost deja acordată.

De acest împrumut se ocupă banca elveţiană Credit Suisse. Informaţia privind acordarea unui împrumut de către Credit Suisse, BCR şi CEC a apărut marţi 29 noiembrie în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Conform unor surse din piaţă, BCR a acordat 100 de milioane de euro, CEC - 25 de milioane de euro iar Credit Suisse - 75 de milioane de euro. Dobânda depăşeşte 5% la euro.

Credit Suisse, în calitate de aranjor al împrumutului, a discutat cu mai multe bănci această finanţare pentru RCS&RDS dar în final la această tranşă numai două bănci au mers mai departe.

Cu un LIKE la pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.