Olli Rehn confirmă spusele lui Wolfgang Munchau, invitatul Galei ZF 2011: Mai avem la dispoziţie 10 zile pentru salvarea euro

Autor: Adrian Voicu 30.11.2011

Europa mai are la dispoziţie 10 zile pentru a găsi o cale de salvare a zonei euro, este de părere comisarul european pe probleme economice şi monetare, Olli Rehn, citat de Reuters.

"Intrăm acum întro perioadă critică de 10 zile pentru a completa şi concluziona răspunsul pe care Uniunea Europeană îl va da crizei", a declarat oficialul, miercuri, în cadrul întâlnirii miniştrilor de finanţe ai zonei euro.

Miniştrii de finanţe au convenit marţi asupra planurilor de susţinere a Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF), dar nu au putut spune suma cu care acest fond va fi susţinut.

Costul obligaţiunilor italiene şi spaniole a continuat să urce la niveluri nesustenabile şi astăzi, pieţele considerând că creşterea fondurilor alocate EFSF este inadecvată noilor condiţii.

Ziarul Financiar va trasmite LIVE, pe www.zf.ro, începând cu ora 19:00, Gala ZF 2011.

Cu un LIKE la pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.