Zynga, compania care a scos fermierul din utilizatorii Facebook, vrea să se listeze

Autor: Adrian Voicu 01.12.2011

Zynga, cel mai mare producător de jocuri pentru reţeaua de socializare Facebook, ar putea fi evaluată la 10 miliarde de dolari după oferta publică iniţială pe care o plănuieşte, au declarat două surse citate de Bloomberg.

Zynga speră să strângă 900 de milioane de dolari prin vânzarea de acţiuni la preţul de 8-10 dolari/titlu. Compania va vinde 10% din acţiuni, operaţiunea fiind programată pentru data de 15 decembrie.

La 10 miliarde de dolari, Zynga ar fi evaluată sub estimările făcute de companie, care considera valoarea reală a companiei este de 14,05 miliarde de dolari. Zynga ar deveni astfel a doua mare companie producătoare de jocuri din SUA, după Activision Blizzard - compania care produce jocuri precum World of Warcraft, Starcraft sau Diablo. Electronic Arts, care a cumpărat rivalul Zynga, PopCap Games, în august, are o valoare de piaţă de 7,69 miliarde de dolari.

Valoarea Zynga ar fi de 9,8 ori mai mare decât vânzările din ultimele 12 luni, comparativ cu valoarea Activision, care este de 3 ori mai mare, şi a Electronic Arts, care este de două ori mai mare.