Parlamentarii PSD au depus până vineri 6.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2012

Autor: Florin Ciolac 02.12.2011

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că deputaţii şi senatorii PSD au depus până în prezent 6.000 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2012.

Ponta a afirmat că principalele amendamente depuse de PSD la proiectul de buget sunt pentru reducerea CAS cu 10%, reducerea eşalonată a TVA până la revenirea la 19%, introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură prin reţinerea doar a 9% TVA de către stat, indexarea pensiilor cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea salariului mediu pe economie şi menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

De asemenea, parlamentarii PSD au depus amendamente şi pentru suplimentarea fondurilor la buget: reducerea cu 50% a cheltuieilor cu bunuri şi servicii, suspendarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), interdicţia folosirii fondului de rezervă al Guvernului pentru alocări de sume către primării în alte situaţii decât cele de urgenţă, menţinerea contribuţiei la pilonul 2 de pensii şi stimularea atragerii de fonduri europene.

Potrivit liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, social-democraţii din Camera Deputaţilor au depus până vineri 4.200 de amendamente la bugetul de stat pe 2012.

Marea majoritate a acestora au caracter local şi se referă la suplimentarea sau alocarea de fonduri pentru construirea sau repararea unor drumuri, poduri, şcoli, spitale, biserici.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, luni, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului pe anul 2012, şedinţa în plen pentru aprobarea acestuia fiind programată pentru 12 decembrie.