Şeful Romtelecom, Stefanos Theocharopoulos: "În România, dacă eşti grec te simţi ca acasă"

Autor: Victor Rotariu 04.12.2011

"În România sunt momente în care nimic nu pare organizat, la locul lui. Dar, în ultima clipă, apare un impuls şi totul merge înainte pe calea firească. E o situaţia foarte apropiată de stilul meu. E ceva minunat în acest haos, în această situaţie care pare a fi haos, dar care, la sfârşitul zilei, devine clară, când toate piesele se aşază la locul lor. E vie, e în viteză şi nu ştii la ce să te aştepţi". Aşa descrie viaţa în România Stefanos Theocharopoulos, 43 de ani, grecul cu sânge aromân care ocupă funcţia de CEO al Cosmote şi al Romtelecom, companii cu o cifră de afaceri combinată de peste un miliard de euro.

"În România, dacă eşti grec te simţi ca acasă. E exact aceeaşi mentalitate. Suntem muncitori, dar ne place să ne distrăm, avem simţul umorului. În general, singura diferenţă este limba", ne-a declarat el, precizând că, alături de peisaje, cultură, oameni şi de jobul său, acestea sunt motivele pentru care iubeşte România.

O dovadă în plus că s-a îndrăgostit de România este şi faptul că a rămâne aici a echivalat cu încălcarea unei promisiuni, că va rămâne să lucreze în Grecia, după ani buni petrecuţi departe de locurile natale.

"Când am ajuns la OTE mi-am promis că nu voi mai pleca să muncesc în alte ţări, că voi sta acasă, după atâţia ani petrecuţi în străinătate. În 2008 a fost nevoie să stau aici pentru un proiect mai important, de şase luni. Şi nu am mai plecat acasă. Atât de mult mi-a plăcut. Am rămas aici", mărturiseşte Theocharopoulos, a cărui mamă şi bunică sunt aromâne.

Prima dată a auzit de România când era mic, de la rudele lui, inclusiv cele mai îndepărtate, din Constanţa. "Nu ştiam multe, nu aveam o imagine clară. România era un loc frumos unde sunt o parte din rudele mele, din familia mea, la Constanţa", îşi aminteşte el. Despre relaţia lui Stefanos Theocharopoulos cu România citiţi mai multe pe www.gandul.info.