Şeful Băncii Transilvania vorbeşte la «Meet the CEO» despre viitorul creditării

Autor: Crenguta Nicolae 06.12.2011

În condiţiile în care băncile deţinute de marile grupuri financiare din Vest se confruntă cu limitarea finanţărilor disponibile pentru filialele din Est, ce oportunităţi concrete apar pentru băncile cu acţionariat majoritar ro­mânesc şi pentru clienţii acestora? BUSINESS Magazin vă invită miercuri 7 decembrie la o discuţie cu Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit cu capital majoritar privat românesc şi a treia din sistem după valoarea activelor.

Născut în 1959 la Amersfoort, în Olanda, Robert Rekkers a absolvit în 1984 University of Business - Economics (Rotterdam), iar în 1985 Facultatea de Drept din Rotterdam. Este doctorand în economie, iar cariera bancară şi-a început-o la ABN Amro Olanda, unde a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul filialelor din Asuncion (Paraguay), New York şi apoi Columbia.

Din 1999 este country manager şi preşedinte al ABN Amro Bank România, iar din 2002 este membru al consiliului de administraţie şi CEO al Băncii Transilvania. Rekkers a căutat la acea vreme o oportunitate de a se muta la altă bancă, dar tot în România, cu un proiect pe care între timp l-a realizat - să transforme Banca Transilvania dintr-o bancă regională într-una de anvergură naţională.

De vorbă cu Robert Rekkers, CEO al Băncii Transilvania

Robert Rekkers este unul dintre cei mai longevivi executivi de la noi, într-o instituţie care s-a remarcat la rândul ei prin stabi­litatea conducerii, având în vedere că olandezul i-a urmat lui Iosif Pop, cel ce condusese Banca Transilvania din 1994, de la înfiinţare.

În 2003, la în­trebarea Ziarului Fi­nanciar "unde vă vedeţi peste 10 ani?", răspunsul lui Rekkers era: "În România, normal". Peste încă trei ani, întrebat de BUSINESS Magazin dacă şi-a pus problema să mai părăsească vreodată România, răspunsul era: "Nu mă gândesc să plec din România. Sunt prea ocupat", însoţit de afirmaţia că deja nu se mai simte ca un expat.

Pariul e în plină desfă­şu­rare, iar miza a crescut: în Top 100 cele mai valoroase com­panii din 2010, realizat de Ziarul Financiar, Banca Transil­vania ocupă locul 25, cu o valoare de 491 milioane de euro.

Întâlnirea lui Robert Rekkers cu oameni de afaceri şi executivi din peisajul economic românesc va avea loc miercuri 7 decembrie cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Ma­gazin, conceput ca un moment oportun pen­tru un public restrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţi ai comunităţii de business din România. Detalii şi înscrieri pe www.bmag.ro, secţiunea "Eve­nimente".