Cătălin Chelu a încercat să preia Artego Târgu-Jiu

Autor: Adrian Cojocar 07.12.2011

Viorel David, directorul general şi preşedinte al producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) a povestit în cadrul conferinţei de promovare a titlurilor companiei pe piaţa reglementată cum a încercat omul de afaceri Cătălin Chelu să preia fabrica de la salariaţii acesteia.

Asociaţia salariaţilor PAS controlează circa 70% din acţiuni în prezent.

"A cumpărat o fabrică de mobilă în localitate şi după aceea a venit şi la noi. A spus că vrea să cumpere acţiuni Artego şi i-am spus că găseşte pe piaţa RASDAQ. A zis că nu de acolo şi că vrea să intre în PAS dar nu i-am permis pentru că noi avem reguli foarte stricte pentru aşa ceva. Nu am ajuns până acolo încât să ofere un preţ", a declarat Viorel David, care deţine prin intermediul PAS circa 4% din acţiunile Artego.

Conform informaţiilor din presă, Cătălin Chelu a preluat de la salariaţi producătorul de mobilă Rostramo din Târgu-Jiu (simbol bursier RSTR), iar ulterior achiziţiei compania a intrat în procedură de insolvenţă.

Pe site-ul bursei nu apare transferul efectuat între Chelu şi salariaţii Rostramo privind vânzarea pachetului de control al producătorului de mobilă, salariaţii apărând în continuare cu o deţinere de 61,8% din acţiuni.

David a mai spus că interesată de Artego a mai fost şi o firmă de brokeraj din Cluj.

Titlurile Artego Târgu-Jiu au fost tranzacţionate astăzi pentru prima dată de la categoria II a Bursei, după ce anterior acestea se tranzacţionau pe piaţa RASDAQ.