Investiţiile MDRT în infrastructura de schi se ridică la 37,5 mil. euro anul acesta

Autor: Mirabela Tiron 15.12.2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a finanţat anul acesta 12 proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice: schi, pentru care s-a alocat suma totală de 163,7 milioane de lei (37,5 milioane de euro), în judeţele Bihor, Braşov, Covasna, Hunedoara, Mara­mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea.

În cadrul acestor proiecte s-au realizat 22 de pârtii de schi, dintre care 14 pârtii de schi reamenajate şi 8 pârtii de schi noi, 19 instalaţii de producere a zăpezii artificiale, o instalaţie nocturnă, 8 instalaţii de trans­port pe cablu, o trambulină K90, o pârtie de sanie.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a investit masiv în ultimii ani în dezvoltarea infra­structurii turistice în mai multe domenii schiabile din ţară, mare parte din proiecte vizând staţiunile montane de pe Valea Prahovei, care vor găzdui Ediţia de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013", au transmis oficialii MDRT.

Ministerul a transmis că se fac investiţii în infrastructura de schi necesară organizării unei com­petiţii de talie olimpică pentru ca România să reintre în circuitul internaţional al sporturilor de iarnă.