Autostrada Arad-Timişoara are restricţii de viteză, până la închiderea şantierului. Primul accident rutier a fost înregistrat în mai puţin de 48 de ore de la inaugurare

Autor: Mediafax 19.12.2011

Autorităţile au impus restricţii de viteză pe autostrada Arad-Timişoara, inaugurată sâmbătă, până la închiderea şantierului urmând să se circule cu cel mult 100 de kilometri pe oră, iar pe centura ocolitoare a Aradului în regim de autostradă limita este de 60 de kilometri pe oră.

Şeful Biroului Poliţiei Autostrăzi Vest, Teodor Tudur, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, până la finalizarea lucrărilor care ţin de siguranţa traficului, pe autostrada Arad-Timişoara şi pe centura ocolitoare a municipiului Arad în regim de autostradă se va circula cu limite de viteză.

Ambele drumuri au fost deschise traficului sâmbătă, însă autorităţile au anunţat că şantierele vor fi închise anul viitor.

Potrivit lui Tudur, până atunci, pe autostradă a fost impusă o limită de viteză de 100 de kilometri pe oră, în timp ce pe centura ocolitoare limita este de 60 de kilometri pe oră.

Conform legislaţiei, pe cele două drumuri limita de viteză ar fi trebuit să fie de 130 de kilometri pe oră.

"Limitele sunt impuse până la finalizarea lucrărilor de siguranţă rutieră. Există indicatoare rutiere care avetizează asupra acestor restricţii de viteză", a precizat Teodor Tudur.

Biroul Poliţiei Autostrăzi Vest a fost deschis odată cu autostrada Arad-Timişoara, fiind o structură a IGPR.

Biroul este localizat în comuna arădeană Şagu şi este condus de Teodor Tudur, care provine din structurile Poliţiei Rutiere Arad. Acesta are în subordine 11 angajaţi provenind din aceleaşi structuri ale judeţelor Arad şi Timiş.

Angajaţii au la dispoziţie trei autospeciale Logan, două aparate radar şi o motocicletă, acestea fiind folosite la intervenţii pe autostradă şi pe centura ocolitoare a municipiului Arad.

Conform sursei citate, primul accident pe autostradă a avut loc duminică seară, la cinci kilometri de Arad, după ce un tânăr de 28 de ani a ieşit cu autoturismul de pe şosea, izbindu-se de un utilaj al muncitorilor, aflat în afara părţii carosabile.

Poliţiştii spun că şoferul nu a fost atent şi a pierdut controlul volanului, acesta fiind internat în spital cu fracturi şi leziuni interne.

Autostrada Arad-Timişoara şi centura ocolitoare a municipiului Arad în regim de autostradă au fost deschise traficului sâmbătă, în prezenţa premierului Emil Boc, a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, şi a altor miniştri, parlamentari PDL şi autorităţi.

Lucrările nu au fost finalizate se mai montează parapeţi şi garduri. Între Arad şi Timişoara nu există încă benzinării, toalete sau spaţii de servicii.

Autostrada Arad-Timişoata are o lungime de 32,25 de kilometri şi face parte din coridorul IV Pan-european. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 milioane de euro.

Pe centura ocolitoare a Aradului, care are 12 kilometri, se circulă pe două benzi din cele patru, una pe fiecare sens.

Ambele şantiere ar urma să fie închise în luna mai 2012.