Moţiunea de cenzură a fost respinsă, votând doar 199 de parlamentari

Autor: Mediafax 22.12.2011

Moţiunea de cenzură a fost respinsă, joi, de Parlament, având în vedere că doar 199 de parlamentari şi-au exprimat votul, în condiţiile în care pentru adoptarea acesteia ar fi fost necesare 234 de voturi favorabile.

Votul a fost secret cu bile, însă la acesta au participat doar 199 de parlamentari, deşi opoziţia are 215 senatori şi deputaţi.

La şedinţa Parlamentului îşi înregistraseră prezenţa 262 de parlamentari.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi favorabile, iar opoziţia are 215 parlamentari. În plus faţă de aceştia senatorul Mircea Geoană şi deputatul Daniel Oajdea anunţaseră că votează în favoarea moţiunii.

În ceea ce priveşte coaliţia, parlamentarii PDL şi UNPR au anunţat că nu vor vota, în timp ce UDMR a precizat că senatorii şi deputaţii săi vor vota împotrivă.

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor.

Conform Constituţiei, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat.