Lux „fully booked“ de Revelion la munte: cel mai scump pachet, peste 1.000 de euro

Autor: Mirabela Tiron 23.12.2011

"Până pe 9 ianuarie nu mai avem nicio ca­me­ră liberă. Pachetele de revelion au fost re­zer­va­te cu câteva luni înainte. Preţurile au variat în­tre 3.360 de lei de persoană şi 4.510 lei pentru cinci nopţi de cazare la apartament, cu mic de­jun şi cină inclusă", a fost răspunsul unui re­cep­ţio­ner de la hotelul de cinci stele Aurelius Îm­păratul Romanilor din Poiana Braşov.

Hotelul cu 87 de camere este proprietatea lui Aurel Munteanu, fost jucător de tenis. Hote­lul operează 12 camere single (60 de metri pă­traţi), 51 de camere duble (100 de metri pătraţi), 18 apar­ta­mente (120 de metri pătraţi) şi 6 apar­tamente de lux (200 de metri pătraţi), po­trivit datelor de pe site-ul hotelului.

Anul trecut Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Stea­ua, a petrecut revelionul cu fa­milia la acest hotel de lux.

Până pe 9 ianuarie, la hotel nu mai este libe­ră nicio cameră. După ce pe 2 ianuarie ies ro­mâ­nii care şi-au rezervat camere pentru a săr­bă­tori revelionul, intră turiştii basarabeni care săr­bătoresc pe rit vechi revelionul.

În sezonul de iarnă, după perioada sărbă­to­ri­lor de iarnă, preţul unui apartament de lux din ho­tel este de 250 de euro pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul hotelului.

Pe Valea Prahovei şi în Braşov sunt aproa­pe 23.000 de locuri de cazare în pensiuni, vile şi ho­teluri. Doar în cinci hoteluri sunt camere clasificate la cinci stele.

"Am vândut toate locurile pe care le-am con­tractat în staţiunile montane de pe Valea Pra­hovei şi din Braşov. Multe din locurile la ho­te­lurile de patru şi cinci stele s-au vândut încă din octombrie", a declarat Noemi Hagan, purtă­torul de cuvânt al agenţiei de turism Eximtur, care vinde în special vacanţe în ţară.

La începutul acestui an s-a deschis în Sinaia pri­mul hotel de cinci stele cu 53 de locuri de ca­zare, Ioana Hotels, o investiţie de 2,5 mil. euro rea­lizată de compania NDI Grup Expert, cu o cifră de afaceri de 1,6 mil. euro şi un profit de circa 100.000 de euro în 2009. Ioana Hotels este al cincilea hotel de cinci stele de pe Valea Pra­hovei, principala desti­naţie turistică a româ­ni­lor pe timp de iarnă după Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga şi Ho­tel Predeal Comfort Suites din Predeal şi ho­te­lul Aro din Braşov care are o parte din came­re clasificate la cinci stele.

La hotelul boutique de lux Ioana din Sinaia, cel mai recent deschis, cu 24 de camere (53 de lo­curi), nu mai sunt locuri libere de revelion. Pa­che­tele de revelion s-au vândut cu 3.227 de lei pentru patru nopţi de cazare în cameră du­blă, 4.305 lei pentru camera romantic şi 6.451 de lei pentru apartamentul închiriat de patru persoane.

Cu câteva luni înainte de revelion au fost re­zervate camerele şi la Lux Garden, singura uni­tate cu această clasificare din staţiunea Azuga. "S-au vândut toate pachetele de revelion. Nu mai avem niciun loc liber", potrivit unui recepţioner de la Lux Garden. Hotelul ope­rează 100 de locuri de cazare. Cel mai ieftin pa­chet de revelion a costat 757 de euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare în ca­mera standard cu mic dejun, brunch, petrecere de Anul Nou. Pentru camera executive pa­che­tul de revelion a costat 890 de euro, în timp ce pen­tru un apartament junior preţul s-a ridicat la 920 de euro.

Cel mai scump pachet a fost cel care a inclus cazare în apartamentul Lux Gar­den, cu o capacitate de patru persoane. 975 de euro a costat un pachet de Revelion de persoană cu cazare în această cameră.

La hotelul Predeal Comfort Suites din staţiunea Predeal s-au rezervat deasemenea toate camerele. 469 de euro a costat pachetul cu trei nopţi de cazare de persoană în cameră dublă şi 574 de euro pachetul în apartament cu jacuzzi, în preţ fiind incluse mic dejun, prânz, cină festivă.

Şi la hotelul de cinci stele Aro Palace din Braşov sunt toate camerele rezervate de Revelion. Preţul pachetului de Revelion este de 1.370 de lei (319 de euro) de persoană, cu trei nopţi de cazare, mic dejun şi masă festivă.