Timişoreana a câştigat bătălia în industria berii. Brandul a detronat rivalele Golden Brau şi Bergenbier

Autor: Ioana David 26.12.2011

Timişoreana este cel mai vândut brand de bere din România în consumul casnic (retail în valoare) în perioada ianuarie - iunie 2011, relevă datele companiei de cercetare GfK România. Vânzări mai mari au şi Golden Brau, Bergenbier, Albacher, Bucegi.

Topul a suferit câteva schimbări în condiţiile în care în perioada similară din 2010 cele mai mari vânzări erau făcute de Timişoreana, Bucegi, Golden Brau, Bergenbier, Skol.

"Piaţa berii este împărţită de un număr mare de producători, primii trei (Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier) acoperind mai mult de trei sferturi din piaţa în valoare. Marca preferată în cumpărăturile casnice este Timişoreana. Mărcile private cunosc o evoluţie pe piaţa berii, însă valoarea cheltuielilor pentru acestea este în continuare relativ mică", arată date GfK.

Potrivit aceleiaşi surse, comerţul tradiţional ocupă o parte importanta a cheltuielilor pentru această categorie, mai mult de jumătate din bugetul alocat îndreptându-se către acest tip de retail. În acelaşi timp se observă o evoluţie pozitivă a comerţului modern, în special în cazul hipermarketurilor şi magazinelor de tip discount, faţă de nivelul înregistrat în 2009.