ING Bank a plecat din Kiseleff şi a ocupat Crystal Tower

Autor: Razvan Voican 26.12.2011

Olandezii de la ING Bank au renunţat la palatul din Şoseaua Kiseleff care le-a servit drept sediu central timp de peste 15 ani şi tocmai s-au mutat în turnul de birouri Crystal Tower recent dat în folosinţă pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Pieţei Victoriei.

Clădirea are 14 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de peste 18.000 de metri pătraţi.

În prima fază a fost mutat personalul din fostul sediu central din Kiseleff, unde expira contractul de închiriere, urmând ca ulterior să fie mutaţi şi angajaţi din alte divizii. Plecarea din palat a fost marcată de un "farewell party". ING mai ocupă spaţii la Opera Center şi în S-Park. Pe lângă echipa de top management, în Kiseleff funcţiona trezoreria băncii -multă vreme un motor de profit pentru olandezi.

Mutarea în Crystal Tower a vizat inclusiv consolidarea spaţiilor de activitate, precum şi o schimbare a imaginii băncii în condiţiile în care ING aspiră la statutul de bancă universală, lăsând în urmă imaginea de instituţie de credit elitistă pe care o avea până prin 2005.

Palatul Kiseleff urmează să-şi găsească alţi locatari, procedurile de închiriere fiind în curs.

Proiectul Crystal Tower îi aparţine omului de afaceri Michael Stanciu.

În prima parte a lui 2012 ar trebui să se mute într-un sediu nou şi UniCredit Ţiriac Bank, care de asemenea are în vedere concentrarea activităţilor centralei într-un turn de birouri situat aproape de Piaţa Presei.

În 2013 va veni rândul Raiffeisen să se mute într-un turn de birouri prezentat drept cea mai înaltă clădire din Bucureşti.

ING Bank este condusă de cinci ani şi jumătate de către Mişu Negriţoiu, 61 de ani, iar la nouă luni urcase temporar pe locul 9 în clasamentul activelor datorită unei finanţări.

De asemenea, se numără printre primele zece bănci de pe piaţă după profitul în RAS, cu un câştig de aproape 77 mil. lei la sfârşitul lunii septembrie.