Craiovenii îşi fac pasaj suprateran de 14 mil. euro în centrul oraşului - GALERIE FOTO

Autor: Andreea Neferu 29.12.2011

Pasajul suprateran din centrul Craiovei, investiţie de circa 59 de milioane de lei (14 milioane de euro), ar urma să fie gata anul viitor. Este prima investiţie de acest tip din ultimii ani din capitala Olteniei şi va supratraversa intersecţia dintre străzile Calea Bucureşti, Nicolae Titulescu, Brestei şi Ştefan cel Mare, urmând să aibă o lungime de 545 de metri. De asemenea, similar Pasajului Basarab din Bucureşti, pasajul din Craiova va cuprinde şi o linie de tramvai la cale simplă de 1,4 kilometri.

Principala arteră rutieră din Craiova, Calea Bucureşti, este în prezent impracticabilă în partea centrală a oraşului pe fondul lucrărilor la pasaj, traficul fiind deviat pe artere paralele.

Potrivit Primăriei Craiova, pasajul va reduce cu 10% timpul de călătorie în oraş cu tramvaiul, va creşte cu 5% numărul de persoane care vor utiliza mijloacele de transport în comun şi va creşte viteza de parcurgere a zonei de la 20 km/h la 60 km/h.

Lucrările la pasaj sunt realizate de Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti, în acţionariatul acestei firme regăsindu-se Do-Fi South-East Holding in Austria, CCCF Bucureşti, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.