Primul suspect în cazul celor 50 de maşini incendiate la Hollywood

Autor: Mediafax 03.01.2012

Poliţia din Los Angeles a arestat un om considerat a fi unul dintre autorii incendierilor a 50 de maşini raportate încă de joi în special la Hollywood, cartierul celebru pentru studiourile de cinema, au anunţat luni pompierii, relatează AFP.

Luni dimineaţa, 16 noi incendii au fost înregistrate în decurs de aproximativ două ore, a declarat căpitanul Jaime Moore în cadrul unei conferinţe de presă.

Pompierii nu au precizat când a fost arestat suspectul ci doar că alte două incendii au avut loc după arestarea sa.

Poliţia din Los Angeles (LAPD) a transmis duminică seara înregistrări cu un bărbat în vârstă de aproximativ 20 sau 30 de ani presupus a fi unul dintre incendiatorii aflaţi la originea acestui val de incendii care au afectat în special automobile, mai ales din cartierul Hollywood.

Nu a fost precizat dacă suspectul a cărui arestare a fost anunţată luni este acelaşi cu cel căutat de poliţie.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să îşi lase lumina aprinsă în garaje şi pe trotuarele unde sunt parcate maşinile.

"Am mobilizat zeci de detectivi", a declarat duminică comandantul poliţiei din Los Angeles Andrew Smith. "Aceşti detectivi lucrează 24 de ore din 24. Avem sute de piste, zeci de martori şi un număr incalculabil de indicii", a precizat acesta.

Anchetatori ai poliţiei federale americane (FBI) au fost chemaţi în ajutor pentru a găsi autorul sau autorii acestui val de incendii, cel mai grav de când oraşul a fost afectat de revolte rasiste în 1992.

Autorităţile oraşului au promis o recompensă de 60.000 de dolari pentru orice informaţie care conduce la arestarea autorilor incendiilor.