Camarila lui Fidel Castro susţine că liderul cubanez se amuză la zvonurile privind moartea sa

Autor: Iuliana Enache 04.01.2012



Liderul cubanez Fidel Castro, în vârstă de 85 de ani, care s-a retras de la putere în 2006 din motive de sănătate, "râde" despre zvonurile privind presupusul său deces, care au apărut luni pe reţelele sociale, a afirmat marţi un blogger oficial cubanez, citat de AFP.

"Fidel Castro studiază, analizează şi râde de zvonurile de pe Twitter. CIA a încercat să îl ucidă de peste 700 de ori, iar Twitter urmează aceeaşi cale", afirmă bloggerul Yohandry pe site-ul www.yohandry.com fără alte detalii.

În general foarte bine informat, Yohandry a făcut "o pauză" în cadrul vacanţei sale de sfârşit de an pentru a dezminţi zvonurile privind starea de sănătate a părintelui Revoluţiei cubaneze şi afirmă că "2012 va fi un an de mare mişcare în Cuba".

După ce problemele de sănătate l-au îndepărtat de la putere în iulie 2006, Fidel Castro a făcut obiectul mai multor valuri de zvonuri, alimentate de secretul oficial care înconjoară starea sa de sănătate.

Retras la domiciliul său din vestul Havanei, el se consacră scrierii "reflecţiilor" sale pe subiecte internaţionale, publicate de presa oficială şi primeşte vizite rare din partea demnitarilor străini. Ultima a fost cea a preşedintelui haitian Michel Martelly, la 18 noiembrie.

Cele mai recente fotografii cu el publicate de site-ul oficial Cubadebate datează din timpul recepţiei organizate la domiciliul său pentru jurnalistul venezuelan Mario Silva, venit la 8 septembrie pentru a dezminţi zvonurile privind starea sa de sănătate.

Televiziunea cubaneză a anunţat luni că Fidel Castro a trimis scrisori de felicitare şi urări pentru 2012 medicilor cubanezi aflaţi în misiune în Bolivia. El i-a urat vineri "însănătoşire grabnică" unui celebru jucător de base-ball local, victima unui accident rutier.