Patru zile până la cel mai important târg de tehnologie, CES 2012. Ce noutăţi vor fi prezentate în acest an la Las Vegas

Autor: Pro TV 06.01.2012

Cel mai tare eveniment al industriei IT&C, Consumer Electronics Show de la Las Vegas, este locul in care trebuie sa fii ca sa simti pulsul tehnologiei.

Expozitia, care va avea deschiderea oficiala pe 10 ianuarie si va tine pana pe 13, acopera o suprafata impresionanta de 170.000 mp.

StirileProTV.ro vor fi LIVE din Las Vegas, cu corespondente speciale ale lui George Buhnici.

Companiile producatoare de electronice isi vor folosi toate resursele pentru a-i impresiona pe cei 140.000 invitati care vor trece pragul expozitiei. Cu toate ca multe lansari de produse sunt tinute sub tacere, exista cateva lucruri care se cunosc sau care pot fi anticipate.

1. Abundenta de Ultrabook-uri. Compania Intel pompeaza puternic in acest segment, in speranta de a agata o felie din profitul Apple scos de pe urma MacBook Air. Zeci de modele noi de laptop-uri subtiri, usoare si cu procesoare ultimul racnet isi vor face intrarea la CES. Anul 2012 va fi, cel mai probabil, anul Ultrabook-urilor.

2. Vesti legate de Windows 8. Va mai dura ceva pana cand Windows 8 va fi lansat pe piata, insa e de asteptat ca la CES sa ne formam o imagine mai clara despre noul sistem de operare. Si e posibil ca Steve Ballmer sa spuna ceva neasteptat, dat fiind ca aceasta va fi ultima aparitie la CES a Microsoft.

3. 4K TV. Zvonurile spun ca LG ar urma sa aduca la CES un televizor de 84 inch 4K. Expertii spun totusi ca aceasta tehnologie este prea scumpa pentru utilizatorii casnici si, mai mult, ca ochiul un poate percepe acei pixeli in plus.

4. 3D digerabil. Deocamdata, tehnologia 3D este la inceput, si in ciuda eforturilor facute, rezultatele sunt modeste. S-ar putea, totusi, ca la CES sa vedem noutati in domeniu. Se stie deja ca o companie pe nume MasterImage 3D planuieste sa arate display-uri 3D de 7 si de 10 inch care au o imagine surprinzator de buna fara purtarea unor ochelari speciali.

5. Tablete cu Ice Cream Sandwich. Telefoane cu Android 4.0, s-au facut. Galaxy Nexus este unul dintre ele. Cu toate acestea nu a aparut inca o tableta serioasa care sa aiba Ice Cream Sandwich. Poate vedem la CES.

6. Camere foto digitale pentru era smartphone-urilor. Pentru prima data, CES 2012 va imparti acelasi spatiu cu PMA (Photo Marketing Association), marele targ al industriei foto. Asta inseamna ca vom afla multe vesti despre camerele foto, care acum trebuie sa faca fata provocarii smartphone-urilor. Cu iPhone 4S si Galaxy S II care reusesc sa faca fotografii uimitoare si au si conexiune la Internet, viitorul camerelor point-and-shoot pare problematic daca producatorii nu vin cu ceva nou.

7. Continut video. CES este in primul rand un targ de hardware, dar nu putem judeca un gadget fara sa luam in calcul si soft-urile cu care interactioneaza. Hollywood-ul cauta solutii pentru a ne convinge sa vizionam in casele noastre, cu ajutorul sistemelor home cinema, pe laptop-uri sau tablete, contra cost, evident, productii de cinema. Iar felul in care merge streaming-ul video devine important.

8. Cel putin o surpriza de proportii. Intotdeauna la astfel de targuri, lucrurile importante sunt tinute sub cheie si dezvaluite doar la prezentarile oficiale.

De-a lungul anilor, la CES s-au prezentat tehnologii revolutionare: discul Blu-ray in 2004, Xbox in 2002, HDTV in 1998, DVD-ul in 1996, Tetris-ul in 1988, Calculatorul Commodore 64 in 1982, CD-ul in 1981, Video Recorder-ul in 1970.