Primul pas la centura Bacăului: CNADNR a semnat contractul de actualizare a studiului de fezabilitate

Autor: Andreea Neferu 09.01.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat cu firma Arcadis Eurometudes un contract pentru actualizarea studiului de fezabilitate la varianta de ocolire a Bacăului.

Valoarea contractului se ridică la 355.880 de lei (81.751 euro) şi este finanţat în proporţie de 69,25% din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul banilor venind de la bugetul de stat.

Scopul contractului este de a revizui şi actualiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, detaliile de execuţie şi documentaţia de atribuire existente şi de pregăti cererea de finanţare din bani europeni pentru varianta de ocolire la profil de autostradă a Bacăului.

Contractul de construcţie a centurii va fi scos la licitaţie în al doilea trimestru al anului, lucrările fiind estimate să înceapă în al treilea trimestru al lui 2012.

Ministerul Transporturilor vrea să construiască centura Bacăului la standard de autostradă cu circa 97 de milioane de euro, în contextul în care lungimea şoselei este de 30,8 de kilometri, potrivit unor hărţi prezentate de instituţie.