Marile companii încep lansările la CES: topurile celor mai subţiri gadgeturi, resetate în Las Vegas. GALERIE FOTO

Autor: Adrian Seceleanu 09.01.2012

Cel mai subţire smartphone, acum un Huawei. Compania chineză a lansat la CES smartphone-ul Ascend P1 S, despre care susţine că este cel mai subţire din lume, având în vedere că are doar 6,68 milimetri grosime faţă de fostul recordman, Motorola Droid Razr, care avea o grosime de 7,1 milimetri. Huawei Ascend P1 Sruns rulează platforma Android 4.0 Ice Cream Sandwich, are un ecran Super AMOLED de 4,3 inchi (cu o rezoluţie de 540 x 960), procesor dual core la 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, cameră foto de 8 megapixeli care filmează clipuri HD.

Cel mai subţire ultrabook, un Acer. Compania taiwaneză Acer a lansat la CES Aspire S5, un ultrabook despre care susţine că este cel mai subţire din lume. Gadgetul cu un ecran de 13,3 inchi are o grosime maximă de 15 milimetri şi cântăreşte mai puţin de 1,35 kilograme. Faţă de ultrabook-ul lansat anul trecut, S5 este cu 2 milimetri mai subţire iar designul aduce aminte de MacBook Air şi Samsung Series 9, scrie Cnet. Ultrabook-ul are un procesor din familia Intel Core, unitate de stocare SSD, şi porturi HDMI, USB 3.0 şi Thunderbolt. Compania a anunţat, în altă ordine de idei, că va lansa o nouă gamă de ultrabook-uri odată cu lansarea celei mai noi versiuni a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, respectiv Windows 8.

Scumpă şi subţire: tableta Toshiba Excite X10. Compania japoneză Toshiba a lansat la CES 2012 tableta Toshiba Excite X10, despre care susţine că este cea mai subţire din lume. Gadgetul are o grosime de 7,7 milimetri, cântăreşte mai puţin de o jumătate de kilogram şi are un procesor dual core la 1,2 GHz, conectivitate WiFi şi două camere foto. Tableta va costa 530 sau 600 de dolari în funcţie de capacitatea de stocare, de 16 sau 32 GB. Sistemul de operare instalat este Google Android 3.2 Honeycomb.


Televizor Lenovo cu soft Google. Compania chineză Lenovo, cunoscută pe plan global pentru linia sa de computere, a prezentat la CES primul televizor din lume care foloseşte o variantă a platformei software Google Android. Televizoarele Lenovo K91 vor avea ecrane de 42 şi 50 de inchi şi vor fi vândute iniţial doar în China. Telecomanda televizorului integrează un touchscreen şi un microfon pentru comenzi vocale. Televizorul Google are 1 GB de RAM, capacitate de stocare de 8 GB, slot pentru carduri SD, co­nectivitate WiFi şi Ethernet, HDMI şi USB 2.0. Televizorul va avea acces şi la servicii cloud furnizate de Lenovo plus un magazin de aplicaţii. Televizorul va include peste 100 de aplicaţii la livrare. Gadgetul include şi o cameră web, care poate fi utilizată pentru funcţia de recunoaştere a feţei. Această funcţie - de recunoaştere facială - ar putea fi utilizată pentru a bloca accesul copiilor la anumite tipuri de conţinut.

Energie solară pentru Kindle. Compania Solar Focus a prezentat la CES o husă pentru cititorul de cărţi electronice Amazon Kindle care include un panou solar care captează energia necesară pentru a încărca Kindle-ul, dar şi bateria încorporată. Husa integrează şi o mini-lanternă, care este de asemenea alimentată de baterie şi panoul solar şi care poate fi utilizată pentru a citi cărţile de pe Kindle atunci când este întuneric. Bateria se încarcă la maximum dacă stă opt ore în bătaia soarelui. Husa are un preţ de 80 de dolari şi va fi disponibilă pentru livrare din 14 ianuarie.

Un nou elicopter AR.Drone. Parrot AR.Drone primul elicopter din lume care poate fi controlat cu un iPhone, iPod Touch sau iPad şi care a fost lansat la CES 2010 are acum specificaţii hardware şi software îmbunătăţite. Elicopterul AR.Drone 2.0 include senzori mai exacţi de orientare şi un nou senzor de presiune care îi vor permite să fie mai stabil în aer. Şi aplicaţia software a fost actualizată şi include acum noi moduri de a controla elicopterul. Elicopterul AR.Drone a fost lansat anul trecut în România de Orange România care îl comercializa la un preţ de aproximativ 300 de euro.