O firmă cere insolvenţa Concefa Sibiu. Acţiunile pierd pe bursă 9%

Autor: Adrian Cojocar 17.01.2012

Firma de construcţii Concefa Sibiu (COFI), controlată de familia omului de afaceri Horaţiu Cercel, a anunţat printr-un comunicat emis pe bursă că la tribunalul Sibiu compania Covin Comimpex SRL a deschis o cerere de insolvenţă împotriva companiei pentru o datorie în valoare de 116.000 de lei (circa 26.900 de euro).

Suma reprezintă lucrări executate de Concefa în cadrul proiectului Silver Mountain din Poiana Braşov asupra cărora "există divergenţe privind calitatea".

"Punctul de vedere pe care îl vom susţine în contestaţia pe care o vom formula şi o vom depune în termenul legal va viza tocmai soluţionarea pe cale amiabilă a diferendelor existente", spun reprezentanţii Concefa.

Acţiunile companiei de construcţii înregistrau în deschiderea şedinţei de astăzi o corecţie de 8,8%, până la 0,0219 lei.

Titlurile Concefa au atins săptămâna trecută un nou minim multianual, de 0,0209 lei/unitate, după ce firma a publicat o pierdere de 7,9 mil. lei în trimestrul al treilea pe fondul penalităţilor de întârziere a lucrărilor executate în proiectul Silver Mountain.