Ce l-a făcut pe Mark Zuckerbeg să rupă tăcerea pe Twitter după trei ani de tăcere?

Autor: Adrian Voicu 18.01.2012

SOPA sau mai bine spus Stop Online Privacy Act este o lege atât de importantă pentru sfera internetului încât până şi fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a intervenit pentru a opri adoptarea ei.

Şi nu a intervenit oricum, ci folosind site-ul de microblogging Twitter pentru prima dată după martie 2009.

Zuckerberg a promovat astfel un link către pagina de Facebook în care vorbeşte despre SOPA.

"Spuneţi-le congresmenilor că vreţi să fie pentru internet. Postarea mea Facebook este aici: https://www.facebook.com/zuck/posts/10100210345757211", scrie el intr-un Tweet.

Pe pagina de Facebook, găsim următorul text:

"Internetul este cea mai puternică unealtă pe care o avem pentru a crea o lume mai deschisă şi mai conectată. Nu putem lăsa legile prost gândite să afecteze dezvoltarea internetului. Facebook se opune SOPA şi PIPA şi vom continua să ne opunem oricărei legi care va afecta internetul.

Lumea astăzi are nevoie de lideri politici care să fie pro-internet. Am lucrat cu mulţi dintre aceşti oameni timp de mai multe luni pentru a găsi alternative mai bune pentru aceste propuneri. Te încurajez să afli mai multe despre aceste probleme şi să le pui congresmenilor că vrei să fie pro-internet".

Pe site-ul Facebook există şi o pagină dedicată luptei împotriva legilor anti-piraterie pregătite de congresmenii americani, până acum aceasta strângând peste 107 mii de fani.