Lala band/ de Amalia Enache

Autor: Amalia Enache 20.01.2012

In anul in care ne plangeam ca jumatate din absolventi au picat bacalaureatul, si ne faceam griji pentru viitorul Romaniei, un serial pentru adolescenti ne-a adus in fata talente exceptionale. Tineri talentati, cu pasiuni, cu scop si optimisti, care pot aduce schimbarea. Ii cunoastem in lumea lor adevarata pe doi dintre protagonisti: Alina si Dorian.

Doi tineri cu destine extrem de diferite. Unul cu o familie pentru care talentul copilulul a devenit principala misiune in viata si altul care a trebuit sa inteleaga de ce, intr-o buna zi, tatal n-a mai vrut sa-i fie tata.

In mijlocul padurii, in toiul noptii spre dimineata, asistam la filmarile pentru serialul "Pariu cu viata". Rulota rasuna de buna dispozitie. La fel, cabinele de machiaj.

O fata din oraselul Buftea si un baiat din Constanta isi traiesc azi succesul.

"Pariu cu viata", serialul in care sunt printre protagonisti, e lider absolut de audienta si a devenit un fenomen printre copiii si adolescentii romani. In generatia barfita de cei mari ca nu mai e in stare nici sa ia bacalauretul, Alina si Dorian sunt dintre cei talentati care fac diferenta.

Alina Eremia, protagonista "Pariu cu viata" spune: "pentru mine educatia e foarte importanta, am incercat sa fiu printre fruntasii clasei"

"Ce fel de oameni sunt parintii tai?"

"Simpli, familisti, m-au sprijinit"

Dorian Popa, protagonist "Pariu cu viata": "eu am avut o poveste de familie mai telenovela, asa" "Tata s-a despartit de mama si nici macar n-a ramas cu noi ca baieti ai lui" "Viata merge inainte, nu?!"

Viata merge minunat inainte atunci cand esti ales din 30.000 de candidati sa apari intr-un serial de succes. Au fost alesi pentru vocile lor frumoase, pentru talent, pentru prospetime.

Pana sa ajunga aici, Alina si Dorian au avut trasee net diferite. Alina a crescut in Buftea, "un oras foarte linistit in care poti sa fii copil." In Bucuresti, Dorian, baiatul venit din Constanta, imparte apartamentul cu un prieten. Canta de mic. "Nu folosesc cantatul ca arma sa cuceresc fete, par dezinvolt, dar sunt in sinea mea timid" Si Alina canta de mica, de la 4 ani. Cand i-au vazut talentul, parintii s-au hotarat sa faca orice ca sa o ajute. Au dus-o la cursuri, au luat la rand concursurile prin caminele culturale din tara, iar tatal si-a lasat serviciul stabil si s-a apucat de taximetrie ca sa-si poata duce fetita de la un spectacol la altul.

Amandoi cred in familie. In cuvantul "impreuna". In sprijin si in lucrurile facute temeinic. Dupa divortul parintilor, Dorian si-a luat incet incet rolul de barbat in familie, iar acum face saptamanal drumul la manastirea Pasarea, acolo unde maicutele au grija de bunica lui bolnava.

Alina si Dorian, cu talentul lor si cu ce au inteles de la adultii importanti din viata lor, pot fi agentii schimbarii. La fel si colegii lor din serial

Ce are generatia voastra de aratat? ii intreb.

"Energie, creativitare, ambitie"

Reportaj difuzat in emisiunea "Romania, te iubesc!" din 4 decembrie 2011