Imaginea copilului care îi întinde un balon în formă de inimă unui jandarm de la proteste. Ioana, fotograful amator care a făcut-o: Mă atrăgea ca un magnet

Autor: Gândul 23.01.2012

Imaginea copilului care îi întinde un balon în formă de inimă unui jandarm a strâns 9.000 de Like-uri pe Facebook şi a devenit viral în rândul internauţilor. Fotografia a fost realizată de Ioana Moldovan, fotograf amator, în Piaţa Universităţii. Tânăra, în vârstă de 31 de ani a povestit cum a ajuns să "tragă" acel cadru.

"Eram pe spaţiul verde din faţa Teatrului Naţional şi l-am văzut pe acel băieţel apropiindu-se de cordonul de jandarmi, cu balonul în mână. Am ţâşnit imediat încolo", povesteşte Moldovan, care a realizat peste 500 de fotografii de la protestele din Piaţa Universităţii, 66 dintre ele fiind publicate pe blogul personal şi pe contul de Facebook.

Deşi lucrează în Marketing şi nu a mai participat până acum la astfel de mişcări de stadă, Ioana spune că s-a apucat serios de fotografie în urmă cu şase-şapte ani. A fost autodidactă. Urmărea fotografiile unor profesionişti celebri şi în timpul liber lucra la propriile proiecte, în general documenarea poveştilor de viaţă a unor comunităţi deosebite. Protestele i s-au părut un subiect promiţător. A evaluat riscurile şi a decis să se alăture zecilor de fotografi care au ieşit în piaţă.

Citiţi mai multe pe detalii www.gandul.info