Austriecii de la Wienerberger scot din buzunar 22 mil. euro pentru a patra fabrică de cărămizi în România

Autor: Gabriel Razi 23.01.2012

Producătorul austriac de materiale de construcţii Wienerberger va investi 22 mil. euro pentru construcţia celei de-a patra fabrici de cărămizi a companiei de pe piaţa locală.

"Potenţialul de creştere a pieţei de construcţii din România rămâne în continuare unul atractiv pentru investitori, astfel că Wienerberger continuă să aloce resurse importante pentru activitatea locală", a declarat Mihaela Chelu, membru al consiliului de administraţie al Wienerberger România.

Wienerberger a intrat pe piaţa românească în 1998 iar în 2003 a făcut prima achiziţie după ce a preluat o fabrică de cărămizi de la CEMA Sibiu în cadrul unei tranzacţii cu o valoare totală de 9 milioane de euro. Producătorul deţine fabrici de cărămizi în Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, Sibiu şi Triţenii de Jos, judeţul Cluj.

Producătorul austriac a încheiat anul 2010 cu afaceri pe piaţa locală de aproximativ 28 de milioane de euro, adică 1,6% din afacerile totale ale companiei la nivel mondial, care s-au cifrat la 1,7 miliarde de euro.