Un bărbat a fost găsit mort într-o maşină acoperită de zăpadă pe drumul spre Bucureşti. Femeia care îl însoţea e în stare gravă

Autori: Mirabela Tiron , Corespondenti@Mediafax 26.01.2012

Bărbatul găsit inconştient, joi, într-o maşină cu numere de Bulgaria, acoperită cu un strat gros de zăpadă, pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, în localitatea Adunaţii Copăceni, a murit, în timp ce femeia este în stare foarte gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, intoxicată cu monoxid de carbon.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat, potrivit unei stiri MEDIAFAX că bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica, a spus că femeia are hipotermie şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. El a precizat că se aşteaptă metabolizarea monoxidului de carbon, prognosticul fiind rezervat.

Potrivit şefului Poliţiei Judeţene Giurgu, comisar şef Teofil Parască, cei doi au fost găsiţi de jandarmi, pompieri şi militari în maşina cu numere de Bulgaria, în stare de inconştienţă, unul dintre ei fiind mai grav, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE: Codul portocaliu a fost prelungit pentru judeţele Constanţa şi Tulcea

Doar 285 de jandarmi au fost trimişi să intervină în acţiunile de deszăpezire, potrivit lui Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, mai puţini decât la protestele din Piaţa Universităţii.

"Sunt 285 de jandarmi pentru că atâtea solicitări s-au făcut în zonele cu probleme, adică judele Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi", a declarat el, fără a preciza câţi jandarmi sunt în România.

Vedeţi aici răspunsul Jandarmeriei

Potrivit datelor ZF, doar Jandarmeria din Capitală are în total 1.000 de jandarmi.

Întrebat de ZF câte autospeciale au fost trimise în ţară, Hulea a declarat "ieri erau 24 de autospeciale, sunaţi-mă mai târziu să adun informaţiile cu privire la câte autospeciale au fost trimise astăzi".