Afacerile Intercapital Invest au scăzut cu 19,2% anul trecut

Autor: Adrian Ionut Cojocar 26.01.2012

Firma de brokeraj Intercapital Invest şi-a diminuat cifra de afaceri cu 19,2% în 2011, la 2,1 milioane de lei după ce cu un an în urmă aceasta se cifra la 2,6 milioane de lei.

Afacerile firmei de intermediere s-au contractat în ciuda faptului că aceasta a rulat anul trecut tranzacţii cu acţiuni mai mari cu 6,3%, de 522 mil. lei.

Pe piaţa la termen de la Sibiu, Intercapital a realizat un rulaj de 564,7 mil. lei, cu 10,2% peste cel din anul precedent. Banii rulaţi efectiv la Sibiu sunt mult mai puţini însă ca urmare a efectului de levier al acestor contracte.

Numărul de clienţi ai firmei de brokeraj a urcat pe parcursul anului 2011 cu circa 246, ajungând la 4.770 de investitori.

Intercapital a intermediat anul trecut listarea titlurilor companiei imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucuresţi şi a promovat acţiunile Electromagnetica Bucureşti (ELMA) şi Artego Târgu - Jiu (ARTE) de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a BVB.

Compania a fost selectată de către stat în cadrul unor consorţii pentru intermedierea ofertelor publice de vânzare de acţiuni la Transelectrica (TEL) şi Romgaz.