Horia Tecău, câştigătorul titlului dublu mixt de la Australian Open: Este greu să câştigi un astfel de titlu. Este un sentiment minunat

Autor: Luminita Turcu 29.01.2012

Tenismenul Horia Tecău a declarat, duminică, la Melbourne, că trăieşte un sentiment minunat după ce a reuşit, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, să câştige titlul la dublu mixt la Australian Open, informează site-ul oficial al competiţiei.

"Este un sentiment minunat. Este foarte greu să câştigi un astfel de titlu. Am jucat două finale până acum şi mă bucur că în sfârşit am câştigat una. Sunt puţin grăbit, trebuie să fug la aeroport în jumătate de oră, dar va mai dura ceva acest sentiment şi vreau să mă bucur de el. Este bine că am «spart gheaţa», mai ales că ştiu cât de greu este. De acum înainte sper să vină şi alte titluri", a declarat Tecău.

Horia Tecău şi americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul 8, au câştigat, duminică, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după victoria în faţa perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoriţii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3. Tecău şi Mattek-Sands, ambii în vârstă de 27 de ani, s-au impus după 102 minute de joc.

Horia Tecău a afirmat că a fost ajutat foarte mult de partenera sa, mai ales după ce a pierdut în semifinale la dublu masculin şi a fost nevoit să joace imediat la dublu mixt. "Bethanie m-a ajutat să lupt în acel meci. Acum în finală, Leander şi Elena au fost jucători foarte buni. Ei au revenit în setul doi, dar este un sentiment mai frumos atunci când câştigi după o luptă grea", a spus românul.

Şi pentru Bethanie Mattek-Sands câştigarea titlului este un lucru minunat: "Nu prea am fost nervoasă, prima finală, primul titlu, este un sentiment minunat. Eu am avut încredere în Horia şi ne-am simţit bine în teren. Este un sentiment interesant să ai un astfel de trofeu".