Titan Machinery Romania tinteste vânzări de 40. mil euro in acest an

Autor: Gabriel Razi 31.01.2012

Americanii de la Titan Machinery, intraţi recenţi pe piaţă prin achiziţia companiei Agroexpert Timişoara, estimează că vor vinde în România 150 de tractoare şi utilaje adiacente şi vor ajunge la finalul anului la afaceri de 40 mil. euro.

"Anul trecut am vandut 70 de tractoare si am avut încasari de 20 mil. euro. Tinta pentru acest an este sa depasim, chiar sa dublam aceste cifre", spune Radu Lupu, deputy general manager Titan Machinery Romania.

Dealerul ţinteşte fermierii locali care exploatează peste 400 ha de teren. Ţinta pentru 2012 urmează a fi atinsă cu ajutorul extinderii reţelei de dealershipuri la Oradea, Roman, Iaşi şi Constanţa. În prezent compania operează două magazine în Timişoara şi Bucureşti.

Compania americană Titan Machinery a anunţat la finalul anului trecut finalizarea achiziţiei dealerului de utilaje agricole AgroExpert, distribuitor de echipamente Case IH cu unităţi în Bucureşti şi Timişoara. Achiziţia reprezintă prima extindere în străinătate a companiei americane cu afaceri de 1,5 mld. euro.

AgroExpert a fost înfiinţată în 2006, iar în anul fiscal precedent a obţinut venituri de circa 14 milioane de dolari.

Titan Machinery a fost înfiinţată în 1980 şi are sediul central în West Fargo, statul Dakota de Nord. Compania operează o reţea de 91 centre de servicii şi vânzare de echipamente agricole şi de construcţii în SUA. Titan Machinery comercializează mai multe branduri ale CNH, subsidiară a grupului Fiat Industrial. Între acestea se numără Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco şi CNH Capital.