Ce deputaţi şi senatori au demisionat în prima zi a sesiunii parlamentare şi cum intri în grevă, dar îţi iei leafa

Autor: Iulian Anghel 01.02.2012

Prima zi a sesiunii ordinare a Parlamentului, 1 februarie, a debutat cu câteva demisii din grupurile parlamentare sau chiar din Legislativ.

- Senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias a demisionat din partid, deci şi din grupul parlamentar şi s-a înscris în PC. Banias este cercetat de DNA într-un dosar privind contrabanda în Portul Constanţa, acelaşi dosar în care anul trecut numărul doi în Ministerul de Interne, secretarul general al ministerului Laurenţiu Mironescu, fusese arestat.

- Senatorul PDL Iulian Urban a demisionat din PDL. La debutul protestelor de strad` el \i numise pe protestatari "viermi".

- Deputatul de Bihor Nicolae Jolţa a demisionat din PNL.

- Deputatul UNPR Dan Ilie Morega a demisionat din partid şi din grupul parlamentar. Până în vara lui 2010, el fusese în PNL. În toamna lui 2011 s-a înscris în UNPR. A avut probleme cu justiţia, fiind condamnat cu suspendare pentru sponzorizare ilegală a campaniei electorale (de aceea a fost demis din PNL) şi apoi achitat. În timp, Morega a mai fost membru al ApR, PDSR, PNL Câmpeanu şi PRM.

- Deputata PNL Adriana Săftoiu (fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu) a demisionat din Parlament, dar rămâne în partid.

În prima zi a sesiunii ordinare, parlamentarii USL (PSD, PNL şi PC) au votat să boicoteze lucrările Parlamentului. Ei au anunţat că intră într-o grevă parlamentară nelimitată împotriva actualei puteri. Îşi vor ridica, în schimb, drepturile băneşti, dar nu le vor folosi, spun ei, în scopuri personale.