Precizări MDRT cu privire la programul "Bazine de înot"

Autor: Mirabela Tiron 01.02.2012

1. Programul "Bazine de înot", gestionat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată sub autoritatea MDRT, a avut alocat, în perioada 2009 - 2011, un buget total de 135,910 milioane de lei. Alocările au vizat atât bazinele de înot care sunt deja finalizate, cât şi cele care se află încă în execuţie, fiind vorba despre alocări multianuale şi despre lucrări de construire care se întind pe durata mai multor ani.

2. În total, în perioada 2009 - 2011, au fost contractate 32 de bazine de înot, 14 dintre acestea nu au primit ordin de începere a lucrărilor (din cauza restrângerilor bugetare), execuţia la 2 bazine a fost sistată, 14 bazine sunt în lucru şi alte 2 bazine (Câmpina - judeţul Prahova şi Tulcea) au fost deja finalizate.

3. Menţionăm că, în cazurile unde construirea nu fusese demarată, MDRT a decis să nu dea ordin de începere a lucrărilor din cauza restrângerilor bugetare.

4. Mai menţionăm că, în cazurile unde existau deja lucrări de execuţie demarate şi sume decontate, prin urmare statul făcuse deja plăţi, MDRT a decis să continue lucrările şi să ducă la bun sfârşit construirea bazinelor.

5. În anul 2012 sunt stabilite a fi terminate lucrările de construcţie la 11 bazine de înot.

6. Printre bazinele care, în prezent, sunt în curs de execuţie se numără bazinul olimpic al Clubul Sportiv "Dinamo" din Bucureşti, bazinul polo al Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" din Bucureşti şi bazinele didactice din Mioveni (judeţul Argeş), Slobozia (judeţul Ialomiţa) şi Roman (Neamţ).

7. Responsabilitatea administrării bazinelor de înot şi a racordării acestora la utilităţi revine exclusiv autorităţilor publice locale, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. După construirea lor, Compania Naţională de Investiţii (CNI) predă bazinele de înot, prin proces-verbal, autorităţilor publice locale, cărora le revine întreaga responsabilitate de administrare eficientă şi în beneficiul comunităţilor locale pentru care au fost realizate.

Citiţi şi: Eficienţa banilor la stat: 31 de milioane de euro s-au cheltuit pe bazine de înot în ultimii trei ani, două sunt gata, în unul singur se poate înota