Băncile ar putea vinde în acest an mai multe imobiliare decât toţi ceilalţi jucători din real estate la un loc, apreciază consultanţii

Autor: Cristi Moga 01.02.2012

Valoarea tranzacţiilor imobiliare din acest an ar putea ajunge la 550 de milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de anul precedent, dar băncile ar urma să fie în prim-plan, apreciază consultanţii firmei DTZ Echinox.

Anul trecut pe plan local au fost realizate 13 tranzacţii majore, cu o valoare cumulată de 263 de milioane de euro, în scădere cu 13% faţă de 2010.

"Potrivit estimărilor DTZ Echinox, investiţiile ar putea atinge 550 mil. euro în 2012, din care 300mil. euro ar putea fi reprezentate de lichidarea de către bănci a garanţiilor imobiliare pentru creditele neperformante din portofoliu", spun consultanţii.

Unul dintre cele mai importante active imobiliar care ar putea fi lichidat în acest an de către bănci este mallul Armonia din Brăila intrat în faliment, evaluat la circa 28 de milioane de euro. Pe de altă parte, dacă va fi pronunţat falimentul proiectului Asmita Gardens, aflat în insolvenţă, vânzarea celor peste 400 de apartamente disponibile ar putea reprezenta o tranzacţie de circa 50 mil. euro.