Piaţa de centrale termice a stagnat la 135.000 de unităţi anul trecut

Autor: Andreea Mioara Neferu 02.02.2012

Piaţa locală de centrale termice murale de apartament a stagnat anul trecut, ridicându-se la circa 135.000 de unităţi, potrivit unor estimări realizate de filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo.

"În ciuda faptului că iniţial estimam o creştere mare a pieţei locale de profil, anunţul tardiv al Guvernului privind eliminarea subvenţiilor centrale la încălzire a făcut imposibilă debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire pentru familiile care şi-ar fi dorit acest lucru", a spus Cătălin Drăguleanu, director de vânzări al Ariston Thermo România.

Din punct de vederea valoric, piaţa locală de centrale termice de apartament s-a ridicat la 75 mil. euro în 2011, însă compania preconizează o creştere a cererii în 2012. "Cu toate acestea, în contextul anului electoral şi al unei incertitudini privind evoluţia preţului gigacaloriei, nu putem face o estimare clară", a mai spus Drăguleanu. Ariston Thermo a înregistrat anul trecut afaceri de 30 de milioane de euro, nivel similar celui înregistrat în anul 2010.