Sika şi-a majorat afacerile cu 17%

Autor: Andreea Neferu 03.02.2012

Producătorul de materiale chimice de construcţii Sika România, filiala locală a grupului elveţian Sika, a consemnat anul trecut afaceri de 18 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de anul anterior.

"Strategia de vânzări şi politica de selecţionare a clienţilor, concentrarea pe proiectele relevante, cât şi asigurarea consultanţei în şantier şi suportul tehnic pe întreaga durată a proiectelor (...) au avut un impact pozitiv", a declarat Ileana Nicolae, director general al Sika România.

Compania estimează în următorii trei ani creşteri anuale ale cifrei de afaceri de circa 5%, în contextul în care mizează pe creşterea numărului de distribuitori şi a diviziei de retail, dar şi pe finalizarea proiectelor de infrastructură anunţate de guvern.

Pentru următorii trei ani, compania are în plan investiţii de circa 1 milion de euro, bani ce vor merge către modernizarea laboratoarelor de cercetare şi dezvoltare, construirea unui centru de competenţe în materiale de construcţii, dar şi a unei staţii de epurare.

Piaţa autohtonă de materiale chimice pentru construcţii, pe care activează şi compania, a scăzut cu circa 5% anul trecut, până la 900 de milioane de euro, potrivit estimărilor Sika.

"Pentru 2012, după trei ani de scăderi consecutive, estimăm un avans uşor al pieţei de materiale chimice pentru construcţii, cu 5%, în condiţiile anunţurilor privind demararea unor mari proiecte de infrastructură", a spus Ileana Nicolae.

Printre proiectele la care Sika a participat cu produse se numără terminalul nou al Aeroportului Henri Coandă- Otopeni, autostrada Transilvania, autostrada Arad- Timişoara, Autostrada Soarelui, Stadionul Naţional sau centrele comerciale Iulius Mall Timişoara, Atrium Center Cluj sau Sun Plaza Bucureşti.

Compania deţine la Braşov o fabrică de aditivi de betoane, cu o capacitate de producţie de 10.000 de tone anual.

Printre principalii competitori ai companiei se numără jucători precum Henkel, Mapei sau BASF.