Minimax a închis magazinele şi şi-a cerut insolvenţa

Autor: Cristina Roşca 03.02.2012

Lanţul de magazine Minimax şi Macro, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi-a cerut insolvenţa într-un dosar depus la Tribunalul Ilfov în data de 1 februarie. Următorul termen de judecată este stabilit pentru 19 iunie. Mai mult, toate cele 58 de unităţi ale reţelei sunt închise.

La solicitarea ZF privind motivul pentru care reţeaua de magazine a fost închisă, iar compania şi-a cerut insolvenţa şi privind planurile de viitor, Dinu Patriciu a răspuns ieri printr-un SMS "restructurare şi repornire". Acesta este singurul răspuns primit de ZF de la oficialii Minimax.

Dosarul prin care compania îşi cere insolvenţa este al 40-lea depus împotriva Minimax Discount la Tribunalul Ilfov. Printre creditori se numără Dorna Lactate, Covalact, Vel Pitar şi Scandia. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de intrare în insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii.

Lanţul de magazine Minimax a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministerului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri. Nu există niciun rezultat anunţat pentru 2011.