Ce spune Patriciu despre insolvenţa Minimax, primul său pariu în retail

Autor: Cristina Roşca 03.02.2012

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul lanţului de magazine Minimax Discount-Macro, a răspuns solicitării ZF privind motivul cererii de intrare în insolvenţă şi motivul închiderii reţelei printr-un sms "restructurare şi repornire".

Omul de afaceri nu dă însă alte detalii. El a fost singurul care a răspuns intrebărilor ZF, oficialii Minimax Discount nu au oferit niciun fel de alte detalii.

Magazinele Minimax Discount şi Macro, primul pariu al omului de afa­ceri Dinu Patriciu în retail, şi-au cerut in­sol­venţa, într-un dosar depus la Tri­bunalul Ilfov la 1 februarie. Mai mult, toate cele 58 de unităţi ale lanţului sunt închise la doar un an şi jumătate din momentul în care Patriciu a intrat în acţionariat.

Lanţul de magazine Minimax a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministe­rului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri. Nu există însă niciun rezultat anunţat pentru 2011.