Circulaţie închisă pe A2 Bucureşti - Lehliu şi pe opt drumuri naţionale

Autor: Ionut Muresan 04.02.2012

Circulaţia este închisă pe autostrada A2 între Bucureşti - Lehliu, precum şi pe opt drumuri naţionale, iar pe unele tronsoane de drum este restricţionat traficul greu, potrivit ultimei situaţii anunţate, sâmbătă, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Traficul rutier este închis pe DN 1D Albeşti - Urziceni, DN 22 Râmnicu Sărat - Băile, DN 23A Gologanul - Corăşti, DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 2B Buzău - Vizireni, DN 2C Costeşti - Slobozia, DN 2N Bogza - Jiţia şi DN 2R Jitia - Vintileasca, conform situaţiei întregistrate până la ora 16.00.

Traficul a fost redeschis pe DN 2 Buzău - Râmnicu Sărat, DN 67D Baia de Aramă - Băile Herculane, DN 24D Vârlezi - Galaţi, DN 7D Câinenii Mici - Poiana, DN 21A Bărăganu - Ţăndărei, DN 3 Lehliu - Călăraşi, DN 1A Blejoi - Săcele pentru toate categoriile de vehicule şi pe DN 2 Urziceni -
Buzău pentru maşinile cu masa totală maximă admisă mai mică de 3,5 tone.

De asemenea, de la ora 13.00 a fost deschis traficul pe o rută alternativă între Bucureşti şi Constanţa, respectiv pe DN 3 Bucureşti - Lehliu, autostrada A2 între Lehliu şi Cernavodă, DN 22C Cernavodă - Murfatlar şi DN 3 Murfatlar - Constanţa.

Traficul greu este restricţionat pe cinci drumuri naţionale. Astfel, pe DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu, DN 2 Bucureşti - Urziceni - Buzău şi DN 73C Curtea de Arges este restricţionat traficul pentru maşinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 10 Măgura - Siriu şi pe DN 3A Lehliu - Feteşti sunt restricţii pentru maşinile de pentru 7,5 tone.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Vântul va sufla cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 - 60 kilometri pe oră, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Sâmbată dimineaţă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub forma de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Şoferii sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când carosabilul este acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

2.1
A A2 (Bucuresti - Lehliu)
9+500-64+000
BUCURESTI (B)-LEHLIU (CL)
Conditii meteorologice nefavorabile
Circulatie inchisa
2.2
DN 1D (Albesti - Urziceni)
0+000-42+000
ALBESTI (AG)-URZICENI (IL)
Conditii meteo nefavorabile
Circulatie inchisa.
2.3
DN 22
2+800-30+000
RAMNICU SARAT (BZ)-BAILE (BZ)
Fenomene meteorologice nefavorabile; vant puternic; precipitatii abundente
Din cauza inrautatirii conditiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca DN22 sa fie inchis circulatiei rutiere pentru asigurarea sigurantei participantilor la trafic.
2.4
DN 23A (Milcovul)
0+000-34+400
GOLOGANU (VN)-CIORASTI (VN)
ninsoare abundenta, viscol
Zona semnalizata corespunzator. Imediat ce viscolul se va domoli se va interveni cu utilaje.
2.5
DN 23B (Maicanesti)
0+000-21+300
MAICANESTI (VN)-CIORASTI (VN)
Ninsoare abundenta.
Zona semnalizata corespunzator. Imediat ce viscolul se va domoli se va interveni cu utilaje.
2.6
DN 2B (Buzau -Braila)
8+800-38+751
BUZAU (BZ)-BRAILA (BR)
Conditii meteorologice nefavorabile
Circulatie inchisa.
2.7
DN 2C (Costesti - Slobozia)
0+000-79+400
COSTESTI (BZ)-SLOBOZIA (IL)
Zapada abundenta + viscol puternic
Din cauza inrautatirii conditiilor meteo-rutiere s-a luat decizia sa fie inchis circulatiei rutiere pentru asigurarea sigurantei participantilor la trafic.
2.8
DN 2N (Bogza - Jitia )
8+000-53+000
BOGZA (VN)-JITIA (VN)
Ninsoare abundenta, viscol
Zona semnalizata corespunzator. Imediat ce viscolul se va domoli se va interveni cu utilaje.
2.9
DN 2R (Jitia )
0+000-11+000
JITIA (VN)-VINTILEASCA (VN)
ninsoare abundenta, viscol
Zona semnalizata corespunzator. Imediat ce viscolul se va domoli se va interveni cu utilaje.

Sursa: CNADNR