Stolojan despre demisia Guvernului: Curat românesc - dacă ceva merge, atunci trebuie schimbat

Autor: Emma Toader 06.02.2012

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că demisia Guvernului probează o atitudine tipic românească, potrivit căreia "dacă ceva merge, atunci trebuie schimbat".

"Curat românesc - dacă ceva merge, atunci trebuie schimbat", a spus Stolojan, referindu-se la anunţului premierului Emil Boc de a depune mandatul Guvernului.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.