Ovidiu Wencz, Farmaciile Dona: Demisia premierului Boc era o mişcare uşor anticipată. Induce însă turbulenţe în business

Autor: Ioana David 06.02.2012

Ovidiu Wencz, managerul care în decembrie 2011 a revenit în business la conducerea farmaciilor Dona, un business de 170 mil. euro, este de părere că demisia premierului Emil Boc reprezintă "cronica unei morţi anunţate" şi că "dacă nu erau protestele şi zăpada, ar fi fost oricum sacrificat".

"Este o mişcare uşor de anticipat. Orice Guvern care va veni, va fi numit astfel încât să treacă iarna. Nu va fi o construcţie stabilă. În mediul de business acest lucru induce turbulenţe şi aduce neclaritate", a spus Wencz.

El este de părere că prioritatea viitorul Guvern este să se pună ceva în loc după toate aceste tăieri. "Contabilii şi directorii financiari sunt cei care ştiu cel mai bine să taie. Dar când tai, problema este să pui şi ceva în loc (...) Orice structură care va veni, nu cred că va putea face altceva în afară de pregătirea alegerilor", a mai spus Wencz.

Wencz, 46 de ani, s-a aflat la conducerea filialei din România a gigantului spaniol Campofrio din industria mezelurilor timp de aproape nouă ani, până la finalul lunii iunie a anului 2010, după care a intrat într-un an (şi ceva) sabatic. Înainte de a prelua conducerea Tabco-Campofrio, el a deţinut timp de doi ani poziţia de director general al distribuitorului farma Relad, după trei ani în care a făcut parte din echipa de management a companiei ca director comercial.