Ileana Nicolae, Sika: Demisia premierului era previzibilă, dar nu neapărat necesară

Autor: Andreea Neferu 06.02.2012

Ileana Nicolae, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Sika România, cu afaceri de 18 mil. euro anul trecut, consideră că demisia premierului Emil Boc nu era neapărat necesară.

"Demisia premierului era previzibilă, nu ştiu dacă era însă necesară. De acum înainte, probabil alegerile anticipate vor fi continuarea acestui demers. Nu cred că economia va fi afectată, pentru că dacă lucrurile se desfăşoară aşa cum prevede Constituţia, lucrurile se aşează repede", a spus Ileana Nicolae.

Managerul Sika a afirmat că ideal ar fi ca următorul premier să fie tehnocrat dar că Parlamentul ar putea să nu accepte propunerile preşedintelui Băsescu cu privire la un nou prim-ministru.

"Măsurile luate de guvernul Boc ca urmare a acordurilor cu UE şi FMI au fost necesare. Implementarea lor nu a fost chiar foarte fericită şi de succes. Cu toate acestea, aceste măsuri trebuia luate. Problemele care în continuare există sunt faptul că nu sunt create structuri care să absoarbă mai repede fondurile europene, dar şi faptul că fiscalitatea se schimbă de la o perioadă la alta şi creează sentimente de nesiguranţă în rândul investitorilor străini", a mai spus Ileana Nicolae.