Ungureanu începe marţi dimineaţă consultările cu partidele coaliţiei pentru formarea Cabinetului

Autor: Miruna Badea 06.02.2012

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că va începe marţi dimineaţă discuţiile cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a "identificării formulei optime de cabinet".

"Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de încrederea cetăţenilor României, are nevoie de o direcţie care nu poate veni decât dintr-o viziune politică", a spus el.

El a adăugat că opţiunile sale ideologice au fost întotdeauna de dreapta.

"Primul meu obiectiv este formarea rapidă a unui guvern, conştient fiind de efectele negative ale oricărei forme de provizorat asupra administrării ţării. În acest sens, am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi a identificării formulei optime de cabinet. Aceste discuţii vor începe mâine dimineaţă", a spus Ungureanu.

El a menţionat că are în vedere şi întrevederi cu liderii opoziţiei.

"Am în vedere informarea reciprocă relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic", a mai spus el.