Un alt posibil înlocuitor la ministerul Economiei iese la iveală. Lucian Bode, şeful PDL Sălaj

Autori: Adrian Voicu , Mediafax 08.02.2012

Lucian Bode ar putea fi o altă propunere a PDL pentru postul de ministru al Economiei, după ce Andreea Paul Vass a refuzat oferta din motive personale.

Lucian Bode, deputat, este preşedinte al PDL Sălaj.

Din 2008 până în prezent a luat cuvântul în Camera Deputaţilor de 8 ori şi a iniţiat 25 de propuneri legislative.

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, judeţul Sălaj. Este căsătorit şi are un copil.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în "Managementul Securităţii în Societatea Contemporană", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca .

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău.

El este preşedinte al PDL Sălaj. De altfel, din acest judeţ provine şi Andreea Paul Vass, care este preşedinte al organizaţiei judeţene de femei a PDL.
Marţi noapte, un alt nume vehiculat pentru şefia Ministerului Economiei a fost cel al lui Cristian Haiduc, preşedinte al Agenţiei pentru IMM-uri, potrivit unor surse politice.

Miercuri dimineaţă, numele lui Bode a apărut ca propunere pentru portofoliul Economiei.

Andreea Paul Vass a anunţat, marţi seară, că a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, menţionând că "argumentele sunt în primul rând personale" şi că le mulţumeşte colegilor din PDL pentru încrederea acordată.

"Nu am de gând să fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Vass, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.
Ea le-a transmis mulţumiri colegilor din PDL care au desemnat-o şi a subliniat că decizia de a refuza nominalizarea ţine de argumente personale.

"Le mulţumesc tare, tare mult colegilor din PDL care şi-au pus încrederea în mine", a mai spus Vass, refuzând să facă alte precizări.ANI a constatat că mama consilierului economic al premierului Andreea Paul Vass, Mărioara Vass, este în conflict de interese, după ce firma acesteia a primit două contracte în valoare de 21.180 de lei de la Primăria comunei Bobota, judeţul Sălaj, unde aceasta este consilier local.

Miercuri dimineaţă, ANI a anunţat că mama consilierului economic al premierului Andreea Paul Vass, Mărioara Vass, este în conflict de interese, după ce firma acesteia a primit două contracte în valoare de 21.180 de lei de la Primăria comunei Bobota, judeţul Sălaj, unde aceasta este consilier local.