Trenul în care sunt blocaţi 400 de oameni, de peste 50 de ore, a plecat spre Galaţi

Autor: Mediafax 08.02.2012

Trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti, în care se află aproximativ 400 de pasageri care sunt pe drum de peste 50 de ore după ce garnitura s-a blocat de mai multe ori în nămeţi, a plecat din Gara Făurei în jurul orei 13.00, cu destinaţia Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, la ora transmiterii acestei ştiri călătorii sunt pe drum de întoarcere spre Galaţi.
Conform sursei citate, garnitura înaintează cu greu din cauza zăpezii, însă sunt speranţe că oamenii vor ajunge la Galaţi.

El a susţinut că a fost vorba despre o situaţie extremă şi că alte soluţii nu au existat.

"Oamenii au fost alimentaţi de trei ori, au primit hrană şi apă şi ieri, şi aseară şi astăzi. Noi am apelat la autorităţile locale pentru că nu se putea ajunge acolo din cauza zăpezilor foarte mari, însă oamenii au primit mâncare şi apă. La această oră, trenul este în drum spre Galaţi", a declarat reprezentantul CFR.

Trenul cu aproximativ 400 de călători, printre care şi nouă jucători ai Oţelul Galaţi, a rămas blocat în nămeţi de câţiva metri înălţime, luni seară, pe un câmp între Făurei şi Buzău, în apropierea localităţii buzoiene C.A. Rosetti. Marţi după-amiază, garnitura a pornit înapoi către Galaţi, punându-se în mişcare în jurul orei 14.30. Marţi seară, garnitura a oprit din nou, la un sfert de oră după ce plecase din Făurei spre Galaţi, în apropiere de Ianca. În cursul nopţii, trenul a fost adus din nou în Gara Făurei, oamenii rămânând în vagoane, unde au primit alimente.

Cei aproximativ 400 de călători au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru că acestea sunt încălzite şi astfel au aşteptat venirea dimineţii. Oamenii au primit totuşi un ajutor din partea autorităţilor brăilene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pâine, apă şi dulciuri.

Unul dintre călători declara telefonic pentru MediafaxX că toţi cei aflaţi în trenul blocat sunt într-o situaţie critică.

"Este foarte neplăcut faptul că suntem duşi cu zăhărelul. Ni se spune ba că vine un plug, ba că vine o locomotivă, iar noi suntem blocaţi în acest tren de 50 de ore şi auzim aceleaşi lucruri. Nu ştiu de ce ne tot amăgesc cei de la CFR, nu ştiu ce fac autorităţile, de ce nu ne întinde nimeni o mână de ajutor", declara Adrian Mînza.

Acesta a mai spus că o intervenţie a autorităţilor putea fi făcută pentru toţi cei 400 de oameni din tren, atât timp cât s-a găsit o soluţie pentru fotbaliştii echipei Oţelul Galaţi, care au părăsit garnitura la miezul nopţii, însoţiţi de militari.

"S-a găsit o soluţie pentru fotbaliştii de la Oţelul care erau blocaţi în tren ca şi noi. În momentul în care fotbaliştii au plecat, nişte persoane din tren au încercat să plece cu ei, dar nu li s-a dat voie. Suntem 400 de oameni în acest tren, de ce s-a găsit o soluţie doar pentru fotbalişti? Tot respectul pentru ceea ce fac, sunt un admirator al echipei, dar nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Nu ştim ce se întâmplă, suntem disperaţi şi îi rugăm pe ce care pot face ceva pentru noi să ne ajute", a declarat Adrian Mînza.

Cei nouă jucători ai echipei Oţelul Galaţi, alături de medicul echipei, magazinerul şi doi masori, au părăsit trenul marţi noapte, când garnitura a ajuns în Gara Făurei, fiind ajutaţi de militari.
Fotbaliştii au fost cazaţi peste noapte la spitalul din localitate, iar miercuri dimineaţă şase dintre ei - Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Cornel Râpă şi Cristian Brăneţ - au fost aduşi la Bucureşti, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, cu un elicopter al patronului grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae.

Elicopterul s-a întors la Făurei pentru a-i aduce la Bucureşti şi pe ceilalţi trei jucători ai campioanei României, Gabriel Viglianti, Ionuţ Neagu, Sergiu Costin, precum şi pe medicul echipei, magazinerul şi doi masori.