Asigurătorul vândut de Aviva către MetLife are active de 50 mil. €

Autor: Ciprian Botea 09.02.2012

Britanicii de la Aviva au negociat cu mai multe grupuri financiare vânzarea activelor de 50 mil. euro şi a portofoliului de 250.000 de clienţi de asigurări de viaţă, dar americanii de la MetLife au fost singurii cu care negocierile au ajuns într-un stadiu avansat.

"Am negociat cu mai multe grupuri financiare, iar MetLife a reprezentat o decizie strategică pentru că asigurătorul are deja un plan de creştere a operaţiunilor din regiune", a spus Mihai Popescu, CEO al Aviva România.

MetLife, care deţine pe plan local Alico (fosta AIG Life), a anunţat săptămâna trecută preluarea subsidiarei locale a Aviva, care va fi integrată în Alico după aprobarea tranzacţiei de către autoritatea de supraveghere. Negocierile dintre Aviva şi MetLife s-au derulat pe aproape tot parcursul anului trecut.

Aviva este prezentă în România încă din 1999, fiind una dintre primele companii locale de asigurări de viaţă, dar afacerile s-au dezvoltat lent şi asigurătorul a înregistrat pierderi în mod constant, britanicii fiind nevoiţi de mai multe ori să aducă bani la capital. Şeful Aviva spune însă că asigurătorul a trecut anul trecut printr-un proces de restructurare şi nu a mai avut nevoie de injecţii de capital de la grup. Aviva are afaceri anuale de circa 20 mil. euro.