"Nebunia" lui Ponta: cât de liber este liderul PSD?

Autor: Florin NEGRUŢIU 10.02.2012

Victor Ponta a ţinut joi, în Parlament, un discurs anormal. Nu spun că este bun sau rău, ci doar anormal pentru ţara în care trăim.

Prin urmare, dl. Ponta a făcut ceva de neînchipuit într-o ţară ruptă în două tabere: a oferit "sprijinul" şi chiar "colaborarea totală" guvernului Ungureanu pe câteva probleme punctuale. Liderul PSD nu a oferit sprijinul lui şi nici măcar al partidului său, ci al întregii opoziţii, ceea ce a făcut cealaltă jumătate a opoziţiei, care nu-şi dăduse consimţământul, să aibă o reacţie nervoasă. Dl. Antonescu a anunţat ruptura "stilistică" dintre domnia sa şi Victor Ponta şi a subliniat că pe el "nu-l reprezintă" discursul partenerului.

De obicei ireconciliabile, tabăra pro-Băsescu şi cea anti-Băsescu au întâmpinat discursul cu aceeaşi stupoare exprimată frust: "A-nnebunit Ponta!" Spargerea unităţii opoziţiei, fie ea şi "stilistică", a provocat bucurie nedisimulată de-o parte, enervare de cealaltă.

Surprinzător şi anormal, după cum spuneam, discursul d-lui Ponta a fost catalogat instant fie ca o probă de curaj, fie ca o dovadă de frică.

Privit din tabăra susţinătorilor puterii, dl. Ponta a avut bărbăţia de a ieşi din retorica isteriei şi a urii, de a depăşi atacul steril şi orb, de a vedea că în afara lozincii "Jos Băsescu!" există viaţă. Ironic şi ipocrit, mulţi dintre cei care fac politică (politicieni, comentatori, ziarişti) s-au grăbit să salute "normalitatea" gestului. Citiţi comentariul integral al lui Florin Negruţiu pe www.gandul.info