Directorul uzinei Dacia de la Tanger: Atuurile sunt proximitatea portului şi bazinul forţei de muncă

Autor: Razvan Muresan 10.02.2012

Tanger, 10 februarie 2012. Principalele argumente ale amplasării uzinei de automobile Renault-Nissan de la Tanger sunt proximitatea portului şi bazinul forţei de muncă, a declarat, vineri, Tunc Basegmez, directorul uzinei Renault-Nissan, de la Tanger, Maroc.

Potrivit oficialului de origine turcă, mare parte din producţia vehiculelor de la Tanger se adresează exportului, iar poziţia geostrategică a portului, cu ieşire la Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, facilitează accesul rapid către marile pieţe europene, dar şi către Africa şi America de Sud, pieţe tradiţionale pentru grupul Renault.

Uzina, situată la circa 30 de kilometri de ţărm, este legată de portul Tanger printr-o autostradă cu două benzi pe sens şi de o linie de cale ferată, ambele construite de statul marocan pentru atragerea investitorului francez. Totodată, Renault şi statul marocan au înfiinţat la Tanger un institut de formare în industria auto pentru pregătirea angajaţilor, finanţat în totalitate de autorităţile locale.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro