Kodak a găsit soluţia la ieşirea din insolvenţă. Compania renunţă la produsele care au făcut-o cunoscută timp de 120 de ani - camerele foto

Autor: Adrian Voicu 11.02.2012

După ce a produs şi a vândut camere de preluat imagini timp de 120 de ani, compania Kodak a anunţat că plănuieşte să oprească producţia la "device-urile dedicate capturii de imagini" - cu alte cuvinte, la camere digitale şi camere video.

Compania plănuieşte să elimine din producţie aceste produse în prima jumătate a acestui an.

Întrebarea care se pune însă este, care sunt liniile de business pe care vrea să se reorganizeze compania care în urmă cu o lună a cerut intrarea sub protecţia falimentului.

Se pare că această compania plănuieşte să se concentreze pe chioşcurile de procesare foto şi imprimantele cu jet de cerneală. Compania va dezvolta de asemenea serviciile de procesare şi share-uire foto online, accesorii pentru camere foto şi baterii.

În anunţul publicat ieri, Kodak a menţionat că din cauza calităţii tot mai mari a camerelor foto ale smartphone-urilor, cererea de produse de sine stătătoare pentru preluarea de imagini este în scădere puternică.