Nazare cere direcţiilor din regiuni neafectate de ninsori să trimită ultilaje în zonele înzăpezite

Autor: Neagu Lidia-Ileana 13.02.2012

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare le-a solicitat şefilor de la direcţiile de drumuri şi poduri (DRPD) din regiunile neafectate de vremea extremă să trimită din utilajele de deszăpezire de care dispun în zonele afectate din sudul şi sud-estul ţării, pentru a debloca cât mai rapid drumurile.

Drumuri închise luni în România

"Voi avea astfel de discuţii frecvent în zilele acestea în care suntem sub incidenţa avertizărilor meteo, pentru a fi permanent la curent cu situaţia din ţară. În momentul de faţă CNADNR are 64 utilaje suplimentare, puse la dispoziţie gratuit de antreprenorii din domeniul construcţiilor pentru regionalele Bucureşti şi Constanţa şi suntem în discuţii pentru a dispune de mai multe", a declarat Nazare citat într-un comunicat.

El a ţinut luni o videoconferinţă cu directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri.

Judeţele cele mai afectate de căderile de zăpadă şi viscol - Vrancea şi Buzău - au primit 21 de utilaje grele suplimentare şi respectiv nouă astfel de unităţi.

"Suntem în contact permanent şi cu patronatele din domeniul transporturilor pentru a asigura transporturile de strictă necesitate: alimente, furaje pentru animale, materii prime pentru termocentrale etc, ori prin rute alternative, ori prin deplasarea în coloane însoţite de echipaje de poliţie şi utilaje de deszăpezire", a afirmat Nazare.

Luni, începând cu ora 12.00, toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi au fost închise din cauza ninsorilor abundente.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod portocaliu de ninsori abundente de luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timiş vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.